info@wraparchitecture.com

ph. 773.862.9329

SELECTED WORK

Disability Suite

An existing single family home was modified to accommodate the care of an injured child. The main focus of the project was the revision of an existing living and dining room into a new disability suite with a bedroom and custom bath designed to serve the special needs of the client. An overhead track lift system connects the two rooms, and the flexibility of the lift selected allows for 100% access to all areas of both rooms. A custom designed raised bathing tub and drying/changing table was fabricated for assisted bathing.

Front and rear entry ramps created with natural stone walls were integrated as landscape elements to provide wheelchair access seamlessly. Other adaptations include the integration of an elevator to serve all three levels, a backup generator, and a basement therapy room complete with a lift system and accessible bathroom.

© Wrap Architecture.

All rights reserved.